8 september 2013

Grillad fläskkarré med mangosalsa och sötpotatis


Vilken sommardag det blev idag igen...
Familjemys med grill och bad i poolen, kanske året sista grillning!?





Grillad fläskkarré med mangosalsa och pommes frites på sötpotatis

4 skivor fläskkarré
Marinad:
1 msk tigersås
1 msk honung
1 msk kinesisk soja

Blanda ihop marinaden och lägg i en plastpåse med köttet i minst en timme.

Mangosalsa:
1 hel mango eller 1 paket fryst, tinad mango
1 paket cocktailtomater
1/2 röd lök
1/2 röd chilifrukt
1 msk olivolja
flingsalt

Skala och skär mangon i kuber.
Dela tomaterna i mindre bitar.
Hacka lök och chilifrukt smått.
Blanda ihop allt och rör i olja och salt.
Låt stå en stund så att smakerna gottar till sig.

Sötpotatis-pommes frites
2 stora sötpotatisar
1 msk olja
flingsalt

Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar.
Blanda med 1 msk olja i en ugnsfast form och ställ in i 225 grader varm ugn i 
ungefär 20 minuter.
Salta när potatisen är klar!

Grilla köttet och servera med sötpotatisen, salsan och en grönsallad.







Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar