Baka, baka liten
Silviakaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl kallt vatten
Gör så här
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggfluffet.
Tillsätt vattnet och rör tills smeten är slät och fin.
Häll smeten i en fin bakpappersklädd fyrkantig form eller liten långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader tills kakan är gyllene och fin sisådär 25-30 minuter.
Nu kan du göra
Glasyren
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor efter behag
Smält smöret i en liten kastrull.
Lyft av kastrullen och rör i socker och vaniljsocker.
Vispa försiktigt i äggulan (akta så ingen vita kommer med, vi vill inte ha äggröra)
Vispa, vispa så glasyren tjocknar något
Sådär!
Bred glasyren över kakan och toppa med valfri mängd kokosflingor