9 augusti 2013

Fredagsfika

Baka, baka liten

Silviakaka

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl kallt vatten

Gör så här
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggfluffet.
Tillsätt vattnet och rör tills smeten är slät och fin.
Häll smeten i en fin bakpappersklädd fyrkantig form eller liten långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader tills kakan är gyllene och fin sisådär 25-30 minuter.

Nu kan du göra
Glasyren
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor efter behag

Smält smöret i en liten kastrull.
Lyft av kastrullen och rör i socker och vaniljsocker.
Vispa försiktigt i äggulan (akta så ingen vita kommer med, vi vill inte ha äggröra) 
Vispa, vispa så glasyren tjocknar något
Sådär!
Bred glasyren över kakan och toppa med valfri mängd kokosflingor




Följ mej via Bloglovin