23 juli 2014

Poolparty med paella och sangria




Sommarens roligaste investering.


Igår kväll körde vi med ett beprövat koncept -
poolparty med paella och sangria för alla sommarkompisarna!

Poolparty är nog det optimala partyt.

Ingen behöver klä upp sig, det är avslappnat och poolen blir en
naturlig samlingspunkt för både barn och vuxna.
Det är dessutom helt okej att använda tallrikar, glas och bestick
i plast, hela festen är ju ändå som en gigantisk picknick.
Bara att köra ner rester och "porslin" i sopsäckar, så väldigt skönt...

En riktigt mysig kväll som inte slutade förrän framåt småtimmarna.



Paella till många

ca 10 portioner

600g färska räkor
3 nät färska musslor
2 kg kycklingfilé
4 pkt saffran
1 liter paella- eller arborioris
2 burkar körsbärtomater
2 paprikor
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 liter vatten
2 röda chilipepparfrukter

Hetta upp stekpannan.

Skala och hacka lök, vitlök och parprika.
Skala räkorna och skölj blåmusslorna
(släng bort de som är öppnade eller trasiga).

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar
och bryn dem i pannan.
Lägg i allt ris, paprika, lök och vitlök.
Blanda runt ordentligt.

Häll på tomater, saffran och chili och
en del av vattnet.
Låt vattnet koka in och späd med ytterligare vatten i omgångar tills
riset är genomkokt och paellan krämig.
Tar ca 20 minuter.

Blanda ner räkor och musslor och låt allt bli genomvarmt.

Servera med bröd och vitlökssås, recept här.

Sangria

75cl rött vin
50cl sockerdricka
1 äpple
1 apelsin
1/2 citron
2 msk socker
1 kanelstång


Skiva äpple, apelsin och citron tunt.
Häll vin och sockerdricka i en tillbringare eller skål.
Lägg i de tunnskivade frukterna och kanelstånge. 
Rör ner socker och låt sangrian stå och dra
minst 1 timme i kylen.


Kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar