21 februari 2018

Mr Cake




Så var det äntligen dax även för oss att besöka det omtalade Mr Cake i Huvudstaden.
Roy Fares och Mattias Ljungbergs (uppfinnaren av semmelwrapen) flaggskepp
på Rådmansgatan 12.

Trots snö och iskyla bestämde vi oss för att traska dit för en lunch.
 Ligger lite otillgängligt till om man som vi är i Stockholm för att shoppa i kvarteren
runt Drottninggatan/NK/Biblioteksgatan...

Tyvärr glömdes det bort att fota bilder på interiören för hjälp så mycket
människor en vardagsförmiddag!
Modern stor lokal men inte så mysigt. Var svårt att sätta fingret på varför men fick lite personalmatsalskänsla..


.


Vi kom dit strax före halv tolv och då var det redan kö på utsidan.
Stor disk med MASSA bakverk, både det vanliga men också en hel del specialiteter att välja på och mackor, varm mat, smoothies, milkshakes (som såg riktigt goda ut men som vi inte orkade smaka på) vilket blev lite stressigt eftersom man inte hann se allt innan det var ens tur att välja.
.
Gullig personal och beställningarna gick snabbt och effektivt men sen kom huggsexan efter bord.
Oj vad folk kan armbåga sig fram och trots att en i sällskapet gick på kryckor fick vi vänta över 25 min på att lyckas hugga ett bord och då var vi ändå fyra som försökte!
Tur ändå att vi inte hunnit få all mat innan vi hittat nånstans att sätta oss,
 att både balansera små brickor med mat och rusa runt efter bord hade blivit lite övermäktigt!





Vad beställde vi då?
Givetvis Mr Cake’s berömda Red Velvet Croissant, American Pancakes med glass,
en Cronut semla, Salty Caramel tårta, biff med sötpotatispommes och laxmackor.

 Croissanten och semlan var goda men mest roliga och annorlunda enades vi om.
Pancakesen var fluffiga med goda tillbehör men den ena var inte genomstekt
 utan helt degig inuti tyvärr...
Laxmackan var god men ganska ordinär.
Tårtan och biffen var däremot både vackra att se på och riktigt mumsiga!!


Ett kul besök och vi blev mätta och belåtna.
Önskar ändå att man kunde komma på nåt för att minska väntetiden på borden
så att miljön inte ska upplevas som fullt så stressande. 



Vi kommer säkert tillbaka för att prova något annat!




Saffransdoftande fiskgryta med tomat





Jag älskar fisk men måste nog medge att det är inte det jag är bäst på att laga.
Tycker det är svårt att hitta både färdiga recept och att
skapa egna som faller alla här hemma i smaken...
Jag är nämligen en sån där förälder som låter alla äta det som ställs på bordet
( men vill för sakens skull ändå inte ställa fram något som jag vet att de tokvägrar...) :-)
.
Svårt det där med mat ibland, eller vad säger ni?



Fiskgryta med tomat och saffran
4 port


ca 600g torskrygg (eller annan vit fast fisk)
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 gram saffran
1 msk fiskfond
1 liten gul lök
2 dl vitt vin (jag använder matlagningsvin)
100g sockerärtor
2,5 dl creme fraiche
salt 
svartpeppar
cayennepeppar
olivolja


Hacka löken och fräs i lite olivolja i en gryta.
Den ska bara mjukna och inte få färg.
Rör ner saffran, tomatpuré och pressa ner vitlöken.
Rör runt.
Häll på vinet och späd med fiskfond, tomater och creme fraiche.
Låt puttra ihop i ca 10 minuter

Smaka av såsen med salt, svartpeppar och en gnutta cayennepeppar.

Dela fisken i centimeterstorakuber och strimla sockerärtorna.
Lägg ner fisk och ärtor i grytan och låt alltihop småputtra några minuter
tills fisken blir genomkokt
utan att falla isär alltför mycket.

Servera med kokt potatis, mos, ris eller matvete
eller bara broccoli om du äter LCHF.

Smaklig spis!