2 augusti 2014

Pastasallad med västerbottencreme





Go´kväll på er!

Hur har ni det i värmen?
Tror säkert att många börjat jobba igen, eller kanske
till veckan som kommer?
Själv njuter vi sommarlov i en vecka till, det gäller att ta tillvara
de sista härliga lovdagarna innan det är dags för skola och jobb igen!

Ljummen pastasallad och en mumsig creme 
gjord på västerbottenost och gräslök blev kvällens middag.

Pastasallad

400g pasta penne
200g cocktailtomater i olika färger
1 huvud romansallad
100g gröna vitlöksoliver
100g soltorkade tomater (gärna cocktail) i olja
1 avokado
150 g mozzarellabollar mini
1 aubergine
1/2 kruka färsk basilika
olivolja
örtsalt
svartpeppar

Skär auberginen i tunna skivor, salta på båda sidor och låt stå 10 minuter så vattnet dras ut.
Grilla eller stek på båda sidor till fin färg.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och skölj
sedan snabbt i kallt vatten.
Skölj och riv romansalladen.
Dela cocktailtomaterna i halvor.
Lägg upp salladen på ett stort fat och blanda med den ljumma pastan.
Kärna ur och skiva avokadon i halvmånar.
Strö över tomater, mozzarella, soltorkade tomater, oliver,
avokado, aubergine och basilikablad.
Salta, peppra och ringa över olivolja.

Västerbottencreme

150g riven västerbottenost
2 1/2 dl lätt creme fraiche
2 msk olivolja
1/2 dl hackad gräslök

Lägg allt i en skål och mixa samman med stavmixer.



Nej, nu tar vi och firar lördag (även fast det är lördag hela veckan just nu) tycker jag!
Ikväll blir det myskväll framför TV:n och titta ikapp på lite engelska deckare som
vi missat i veckan...

Hörs imorgon!

Kram







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar