11 juni 2014

Silltårta med matjes




Passar perfekt på buffébordet på Midsommar!

 ca 8 bitar

500g kavring
1 dl flytande smör

1 burk matjessill
3 dl creme fraiche
200g philadelphiaost med gräslök
1/2 rödlök
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
1 nypa salt

 1 ägg och rädisor till dekoration

Mixa brödet till smulor och knåda samman med smöret till en deg.
Ta hälften av degen och tryck ut i en form med löstagbara kanter.
Ställ in i kylen i 15-30 minuter.

Hacka matjessill och rödlök smått.
Blanda ihop med creme fraiche och philadelphiasost i en bunke.
Rör ner dill och hälften av gräslöken och salta.

Bred ut hälften av sillsmeten på brödet och täck med andra
hälften av bröddegen.
Låt vila 15 minuter i kylen igen.

Bred ut den sista sillsmeten och dekorera med ägg, skivade rädisor och 
resten av gräslöken.

Låt gärna tårtan stå till sig en dag i kylen så blir den ännu godare.




Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar