3 juni 2014

Knäckig smulpaj med rabarber och kokos




Hej på er! 

Vem älskar inte rabarber?
Dessa spröda rosaröda stjälkar, plockade direkt i rabatten,
syrliga så att det drar i käkarna.
Doppade i kanske en gnutta socker.
Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig!


Den här pajen är täckt med ganska mycket smuldeg, eftersom
min familj älskar det.

Servera pajen ljummen med en kula vaniljglass eller en klick vaniljsås.

Rabarberpaj med smuligt kokostäckte

3-4 rabarberstjälkar, beroende på tjocklek
1 msk potatismjöl
2 msk socker

150g smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
2,5 dl kokos
0,5 dl sirap

Lägg vetemjöl, socker och kokos i en skål.
Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen och arbeta ihop
till en smulig deg.

Skala och skär rabarbern i 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg i en pajform och strö över potatismjöl och socker.

Smula över pajdegen.

Grädda i ungefär 20 minuter till fin färg.


Kram

Gilla och följ mej gärna via Bloglovin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar