27 maj 2014

Rice Krispies-tårta


Marängbotten med Rice Krispies, smörkräm med limesmak, grädde och färska bär!
Bästa tårtan, speciellt om man är många!


Den här tårtan är en sann njutning för alla oss gottegrisar och perfekt när man ska bjuda många!
Seg marängbotten med Rice Krispies, len smörkräm smaksatt med limecurd, toppad
med grädde och färska bär.
Bakas i långpanna, botten och smörkrämen går bra att förbereda dagen innan
så tårtan är klar för att bara dekoreras på kalasdagen!


Botten:
6 äggvitor
3 dl socker
4,5 dl Kellogs Rice Krispies


Kräm:
6 äggulor
1,5 dl socker
1,5 msk mjöl
1,5 dl grädde
50g smör
1 dl lime curd

Sätt ugnen på 125 grader
Vispa äggvitorna hårt tills bunken går att vända utan att de trillar ut.
Tillsätt sockret och vispa igen tills smeten blir fast.
Vänd ner rice krispiesen med en slickepott.

Smörj ett bakpapper och lägg i en långpanna.
Bred ut marängsmeten.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 80 minuter.
Marängen ska vara krispig utanpå och härligt seg inuti.

Lägg alla ingredienserna till krämen, utom smöret, i en kastrull.
Låt krämen sjuda, inte koka och vispa hela tiden tills den tjocknar.
Ta av från plattan och klicka ner smöret, fortsätt hela tiden vispa
tills krämen är tjock och blank.
Låt svalna något och rör sedan ner limecurden.
Låt krämen kallna (kan förvaras i kylskåp över natten).

Strax innan tårtan ska ätas:
Bred ut smörkrämen på botten. Dekorera med vispad grädde
och färska bär. Jag använde jordgubbar, hallon och blåbär.
Riv över lite limeskal.





Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar