18 maj 2014

Ljummen kycklingsallad med getost och jordgubbar


Kyckling, getost, avokado och jordgubbar på en bädd av matvete och spenat
toppad med en ljummen honungs-/balsamicodressing.
Så vansinnigt gott!


Vilken helg vi haft!

Eller vad säger ni? Strålande sol och riktigt varmt, och nu kommer
visst "ryssvärmen" igen i veckan enligt alla löpsedlar.
Underbart!

Då passar det väl toppen med en somrig sallad?
Prova denna, den är supergod!
Gillar man inte getost, vilket bland annat inte maken här hemma gör,
byt ut den mot fetaost, gorgonzola eller mozzarella istället!


Det här behöver du:
4 kycklingfiléer
3,5 dl matvete
2 dl färska jordgubbar
150g färsk spenat
2 avokado
150g getost

Dressing:
0,5 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
1 nypa örtsalt
svartpeppar

Sätt ugnen på 175-180 grader.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

Bryn kycklingen hastigt runtom i en stekpanna i lite olja.
Lägg över filéerna i en ugnsfast form och låt steka klart i ugnen
ungefär 15 minuter.

Skiva jordgubbar och avokado.

Koka upp ingredienserna till dressingen i en liten kastrull och låt stå 
och puttra någon minut.

Ta fram ett stort fat och lägg matvetet i botten.
Toppa med spenaten, jordgubbarna och avokadon.

Ta ut kycklingen ur ugnen och skär den i smala remsor.
Lägg på salladen.

Smula över getosten och avsluta med
att ringla över den varma dressingen.



Hur tror ni förresten det gick på Freeport i fredags?
Hittade jag nåt?
Nej.
Inte ett dugg.
Blev superbesviken när jag kom in i Gantbutiken.
Fanns verkligen ingenting.
(Ärligt talat länge sen jag såg så mycket gammal "skit" på ett och samma ställe.)
Suck...

Nu dax för söndagsfilm och mys i soffan med äldsta dottern!


Kram







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar