27 april 2014

Ceasardressad pastasallad






Skön söndag!

Vilket galet aprilväder vi har.
27 grader i skuggan (nästan så man inte tror det är sant)...
Knappt man vill gå in!

Här har rensats i trädgården, grillats, umgåtts med vänner,
maken har börjat fylla och rengöra poolen till barnens stora glädje, det har 
högtryckstvättats trappor och altandäck.
Nu börjar vi bli redo för sommaren!

Inte känner jag för någon speciellt stabbig mat i denna värmen
så dagens blev en ceasardressad pastasallad med citronstekta kycklingfiléer
(hemgjord ceasardressing så klart).

Ceasarsallad med pasta

400 g pasta penne
1/2 rödlök i tunna skivor
2 krukor romansallad
krutonger /hemgjorda eller köpta)
50g parmesanost

Ceasardressing
3 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 dl olja
1 msk Zeta sardellcreme
2 krm svartpeppar
1 dl grovriven smakrik parmesanost

Gör såhär:

Under tiden du kokar pastan kan du börja med dressingen.
Mixa samman äggulor, senap, pressad vitlök, peppar och sardellcreme
med stavmixer.
Tillsätt sedan oljan sakta medan du fortsätter mixa
tills dressingen tjocknar.
Rör ner den rivna parmesanosten.


Dela romansalladen i ganska stora bitar och lägg upp på ett fat.
Skölj den avrunna, kokta pastan i kallt vatten (se till att vattnet rinner av ordentligt så inte salladen blir blöt) och blanda med romansalladsbladen.
Häll sedan över dressingen och blanda runt ordentligt.
Skiva rödlöken tunt.
Skär parmesanost i tunna, tunna flingor.
Toppa salladen med rödlök, parmesanflingor och krutonger.


Servera med till exempel stekt bacon, grillad kyckling eller som tillbehör till annat grillat kött,
eller på en buffé.


Vill man kan man givetvis hoppa över pastan, och göra en traditionellt ceasar, men åtminstone mina barn vill gärna ha något lite mer "matigt" än bara salladsblad.



Kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar