7 februari 2014

Festligt tacobröd





Franskbröd fyllt med tacofärs

  
Äntligen fredag!

Tänk att det blev fredag denna veckan också.
Jag tvivlade faktiskt ett tag!
Jösses, vilken otroligt seeeeg vecka det varit...
Februari är som sagt inte min månad!

Nu är det i alla fall sportlov här i Götet och vi har en ledig vecka framför oss.
Har man stora barn går större delen av loven åt till att sova eller hänga med
kompisar så aktivitetsstressen man hade när de var mindre
finns liksom inte längre...
Även om jag på något konstigt sätt kan sakna det också ibland...

Lite kul har vi planerat i slutet på veckan ialla fall!




Idag kör vi en ny tacovariant - bröd fyllda med tacofärs.
Går lika snabbt att laga som vanliga tacos men blir mycket festligare.
Du kan välja att fylla ett stort bröd eller flera små minibaguetter/frallor så alla får sitt eget.
Gott, gott, gott!


Gör såhär:

600g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten burk majs
1 på tacokryddor
1 dl tacosås (styrka efter smak)
2 dl riven ost
1 vitt bröd eller minibaguetter/småfrallor

Börja med att skära av ett lock på brödet och gröpa ur det tills
det är ungefär 2 cm kant kvar runtom.




Skala och hacka löken.
Hacka paprika i småbitar och låt majsen rinna av.
Hetta upp lite smör eller olja i en panna och fräs löken.
Lägg i färsen och låt den steka med.
Krydda med tacokryddor och sås, tillsätt eventuellt lite vatten
om färsen känns för torr.
Lägg i paprika och majs och låt allt stå och puttra ungefär 5-10 minuter.
Blanda ner osten och rör runt så allt blandas ordentligt.

Fyll brödet med köttfärsblandningen. 




Slå in det i aluminiumfolie.





Värm ugnen till 175 grader och grädda i 30 minuter.




Servera med en blandad sallad och kanske en skvätt vitlökssås - recept här.



Kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar