23 januari 2014

Världens enklaste teriyakikyckling



Hejhej!

Dagens midddagstips blir den här snabba kycklingen.

Teriyakisås är verkligen så gott
både till lax, biff och kyckling.
Passar perfekt när man inte har så mycket tid, 
eller kanske lust, att greja för länge i köket...

Är man allergisk kan man hoppa över sesamfröna, och
sesamoljan, men jag tycker de sätter lite extra piff på det hela!

4 portioner

700g tunnskivad kycklingfilé
olja till stekning
2 vitlöksklyftor
2 tsk mald ingefära
1 flaska teriyakisås
sesamfrön
2 paprikor i olika färger
sesamolja

Strimla kycklingfiléerna tunt.
Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen.
Pressa ner vitlök och krydda med ingefära.
När kycklingen är färdigstekt häll på teriyakisåsen 
och låt allt bli genomvarmt.

Strimla paprikorna.
Fräs dem i lite olja i en stekpanna.
När de fått färg och skalet börjar släppa något, 
droppa över lite sesamolja.

Lägg upp kyckling och paprika och strö över sesamfrön.

Servera med kokt ris och/eller grönsaker.

För att göra ristimbaler använder jag ett glas
och lägger i det varma, kokta riset. Vänd sedan
upp-och-ner på tallriken.
Superlätt men ser alltid lite extra festligt ut!


Kram

Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar