30 januari 2014

Mosters risotto






Den här risotton serverade min moster ofta.
Den var en av hennes paradrätter och fast den är vansinnigt enkel så blir
den också väldigt god...
Smakar väldigt mycket 70-tal och barndom för mig!
Retro!

 Anna-Karin lagade den oftast med färdiggrillad kyckling och rökt skinka men
det går precis lika bra att göra risotton helt vegetarisk eller byta ut köttet mot t ex bacon istället.
Ta det som finns i kylen!

Servera gärna tillsammans med ett frasigt bröd och en smakrik ost.




Det här behöver du:

5 dl  vitt ris
1/2 grillad kyckling
200g rökt skinka
3 dl gröna ärtor
150g majs (en liten burk)
200g champinjoner
1 dl ketchup
0,5 dl chilisås
svartpeppar
salt

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.
Använd gärna en lite större gryta eftersom övriga ingredienser ska blandas ner i riset sen.

Rensa kycklingen och skär köttet i små bitar.
Strimla skinkan och skiva champinjonerna,

Hetta upp en stekpanna och fräs
skinkan och champinjonerna tills de fått färg i lite smör eller olja.
Tillsätt kyckling, majs och ärtor i pannan.
Rör runt så att allt blandas väl.

Blanda ner kött- och grönsaksröran i det färdigkokta riset.
Rör ner ketchup och krydda  med en massa svartpeppar,
det ska vara ordentligt pepprigt!



Kram

Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar