24 januari 2014

Medelhavsbiffar i gräddig tomatsås





Whoo whoo!

Äntligen fredag och ikväll ska jag ut med bästa väninnorna och äta
Ska bli så mysigt eftersom vi inte träffats allihop på evigheter..

Hemma ska äldsta dottern ha tjejmiddag så hela familjen är utslängd ikväll!

Hoppas ni också har en riktigt mysig fredagkväll framför er!






Det här behöver du:

600g nötfärs
en näve persilja (blad eller krus spelar ingen roll)
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 msk citronolja
400g krossade tomater (en burk)
2 dl svarta oliver
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl matyoghurt
1 msk tomatpure
1 tsk honung
salt
svartpeppar

Skala lök och vitlök och lägg tillsammans med persiljan
i en bunke, tillsätt lite salt och peppra rejält.
Häll ner citronoljan och mixa samman till en slät smet med
stavmixer (eller matberedare).

Blanda ner färsen i löksmeten och låt den stå och vila ungefär 10 minuter.

Rulla stora köttbullar/biffar och bryn i en stekpanna.
När biffarna fått färg runtom, slå på
tomater, grädde, yoghurt och honung.
Rör ner tomatpure.

Låt puttra på svag värme 10-15 minuter.
Ner med oliverna i pannan och
smaka av med salt och peppar.

Servera med klyftpotatis, ris, bulgur eller bara grönsaker
(broccoli passar perfekt till biffarna).


Kram

Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar