16 januari 2014

Gryta med fläskytterfilé och balsamico






Hej i kylan!

Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta.
Servera  med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker.
Eller varför inte bara ett lass med broccoli såhär efter all julmaten?

Det här behöver du:

6-700 g fläskytterfilé
200 g små färska champinjoner
1 msk soja
2 msk balsamico
1 vitlöksklyfta
1 msk god grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
cayennepeppar
salt

Ansa och skär filén i tunna skivor.
Stek skivorna i smör tills de fått fin färg. 

Skölj och lägg ned champinjonerna,
låt dem steka med så
att även de får lite stekyta.

Tillsätt balsamico och soja.
Pressa ner vitlöken.

Späd med grädde, buljong och creme fraiche och smaka
av grytan med cayennepeppar och salt.




Smaklig måltid!


Kram

Följ mej via Bloglovin


1 kommentar:

  1. Jättegott! Vi slängde i lite morötter, broccoli och haricot verts i grytan också, hellre än att ha dem bredvid, och så potatis till.

    SvaraRadera