12 december 2013

Risonipytt med lax och citronpesto





Pytt är gott. 
Pasta är gott.
Lax är gott.

Pastapytt med lax är verkligen jättegott!
Perfekt middag att slänga ihop på en kvart när man är stressad
(och kanske har vrålhungriga barn som står och rycker i kjolen)!

Gör såhär:

400g risoni
200g kallrökt lax
70g pinjenötter
1 kruka basilika
50g ruccola
1 dl riven parmesanost
1 boll mozzarella
1 citron, skalet av
3 msk olivolja med citronsmak
3-4 msk olivolja
svartpeppar

Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna så de får lite färg
Riv parmesanosten och skalet av citronen, hacka basilika och ruccola smått.

Blanda riven ost,citronskal, nötter, ruccola och basilika
 med  oljan i en skål. 
Dra några ordentliga tag med svartpepparkvarnen 
och rör samman peston.




Strimla laxen och bryn den i en stekpanna.
Koka risonin enligt anvisning på paketet.

Blanda ner varm risoni och nystekt lax i peston.
Nyp små bitar mozzarella och blanda ner.
Rör runt ordentligt så allt blandas ordentligt
och mozzarellan smälter.








Följ mej via Bloglovin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar