17 december 2013

Godaste julgodiset - Nougat- och nötkulor





Det här julgodiset kan i alla fall inte en gottegris som jag motstå.
Nougat, hasselnötter och choklad.
Ni måste prova!
Mums!



Nougat- och nötbollar
20-25 st

50g rostade hela hasselnötter (utan skal)
200g rumsvarm  nougat (jag använder Odense)
100 g mjölkchoklad (jag använder Odense bakchoklad mjölk)


Skär nougaten i bitar och platta ut dem något.
Lägg 2-3 nötter på varje nougatbit och rulla ihop till en slät boll.

(Blir lite kladdigt men det är det värt. Man kan mjöla händerna
lite om man inte vill kladda alltför mycket.)

Lägg bollarna på ett fat och låt vila ett par timmar i kylen.

Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna
(annars smälter nougaten när du doppar den och då
är kulorna helt plötsligt inga kulor längre...)
Doppa varje nougatkula i den smälta chokladen
och lägg på bakplåtspapper för att stelna.

Förvara dem gärna i kylen!



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar