5 december 2013

Krämig spaghetti carbonara





Mitt ena barn skulle aldrig i livet får för sig att äta en rå äggula,
därför blandar jag ner äggen och tillsätter lite stärkelserikt
pastavatten i min carbonara så den blir extra krämig...

Det här behöver du:

400g spaghetti
160g pancetta (eller bacon)
1 dl grädde
0,5 dl pastavatten
1 dl riven parmesanost
3 äggulor
salt
svartpeppar

Koka spaghettin i saltat vatten. 
Stek pancettan (eller strimlad bacon). Häll av om 
det blir mycket fett i pannan.
Blanda äggulor men parmesanost och grädde i en skål.
När fläsket är gyllenbrunt, ta stekpannan från värmen
och tillsätt en halv deciliter pastavatten direkt från pastakastrullen. 
Häll av den färdigkokta spaghettin och häll ner
den i stekpannan med fläsket, sen i med
äggblandningen och blanda runt 
ordentligt så all spaghetti täcks och blir riktigt glansig.
Sätt tillbaks stekpannan på plattan på svag värme i
ungefär 1 minut, rör hela tiden så allt blir genomvarmt.

Lägg upp pastan på ett fat, eller fördela på tallrikar, och peppra över
ordentligt med svartpeppar.



Imorgon är det fredag!


Följ mej via Bloglovin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar