15 november 2013

Citronbakad torskrygg med mozzarella, tomat och basilika





Till fisken:
4 port

4 bitar torskrygg (ca 600g)
1 röd lök
150g cocktailtomater
100g färsk spenat
1 dl svarta oliver
1 näve färsk basilika
1 boll mozzarella
1/2 citron
0,5 dl olivolja med citronsmak
2 msk riktigt god balsamico
peppar
flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva rödlöken.
Skiva citronen i tunna skivor.


Blanda lök, spenat, citron, oliver och basilika i en gratängform.
Lägg på fisken och ringla över olja och balsamvinäger.
Salta och peppra.


Smula mozzarella över fiskbitarna.
Sätt in formen i mitten på ugnen ca 20 minuter tills fisken känns klar 
och osten smält och fått färg.

Servera med bulgur och tsatsiki eller 

Citronsås:

2,5 dl kesella
1 msk olivolja med citronsmak
1 näve färsk basilika
1/2 citron, skal och saft av
citronpeppar
flingsalt

Häll alla ingredienser i en skål.
Ner med en stavmixer och kör runt tills du får en slät, fin sås.




Följ mej via Bloglovin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar