6 november 2013

Steak Sandwich på oxfilé med råstekt potatis


 Det här är riktigt lyxig fredagsmat!
Steak sandwich med oxfilé, vällagrad gruyère, pepparrot,
grönsaker och bröd.
Servera med råstekt potatis, pommes frites eller en stor sallad för en komplett middag!
Mumsmumsmums!!!!




Det här behöver du:

 500 g oxfilé
salt och svartpeppar
smör till stekning
2 msk dijonsenap
1 dl creme fraiche
200 g blandade cocktailtomater
blandad sallad
1 dl riven gruyère eller parmesanost
 färsk pepparrot
1 stor ciabatta eller pavébröd

Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med att salta och peppra oxfilén ordentligt.
Klappa in kryddorna i köttet.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn den hela filén snabbt på
hög värme så att den får en fin yta runt om.
Stick in en termometer i oxfilén och låt den steka färdigt 
i ugnen tills den får en innertemperatur på 50 grader (då är köttet fortfarande lite rött).

När filén är klar,ta ut den och låt vila invilad i lite folie.

Under tiden, skär 4 stora, eller 8 små, skivor av brödet och rosta det.

Blanda samman dijonsenap och creme fraiche och bred på de varma brödskivorna.
Lägg upp brödet på ett fat och dekorera med sallad, skivade cocktailtomater och riven ost.
Skär oxfilén i ca 1 centimeter tjocka skivor.
Lägg 3-4 skivor på varje bröd och riv över pepparrot.

Klart!



Råstekt potatis

800g fast potatis
1 vitlöksklyfta
flingsalt
olja till stekning

Skala och skär potatis i tunna skivor.
Skölj skivorna i kallt vatten och torka av.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisskivorna i omgångar,
varje skiva ska stekas på båda sidor tills de blir knapriga utanpå
och mjuka inuti.
Krydda med pressad vitlök och flingsalt.

Vansinnigt gott!




Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar