4 november 2013

Tacosoppa med enkla quesadillas



Vet inte hur ni har det hos er,
men här i Göteborg börjar det bli ordentligt ruggigt just nu.
Idag var det faktiskt mörkt här redan vid 17 och inatt har
det blåst värre än stormen som skulle kommit förra veckan.
Stegar och annat flög runt i trädgården så det var
liiiiite svårt att sova...

Nu är det ju inte många veckor kvar till advent och
åh, vad jag längtar till jul!
Lite tidigt att börja med julbak och godis ännu, men om några veckor så...
 Vi värmer oss med en härlig tacosoppa så länge istället!


Tacosoppa med hackad paprika, avocado och gräddfil.
Serverad med mumsiga quesadillas!

Tacosoppa

500g nötfärs
1/2 gul lök
1 msk olja
1 påse tacokrydda
1 tsk soja
1 tsk starkt paprikapulver
1 msk kalvfond
2 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater, 400g
8 dl vatten
1 burk majs, ca 300g
svartpeppar

Tillbehör:
1 avokado
1 röd paprika
1 dl gräddfil

Börja med att hacka löken och hetta upp olja i en 
stor gryta.
Fräs löken så den får lite färg och lägg ner färsen
 smula sönder och stek så färsen blir genomstekt.

Krydda med soja, paprikapulver, sambal 
och tacokryddan.
Späd med kalvfond, tomatkross och vatten.
Rör runt ordentligt och låt puttra några minuter.
Häll i majsen och smaka av med svartpeppar

Hacka paprika och avocado och lägg upp
tillsammans med gräddfil i små skålar.


Tips!
Vill du göra soppan vegetarisk, byt ut mot quornfärs och vegetarisk buljong.
Minst lika gott, tycker i alla fall jag!


Quesadillas

1 pkt små tortillabröd 8 st
1/2 burk cheddarcheese dip
1/2 burk chunky salsa
smör till stekning

Bred ett tunt lager cheesedip på hälften av 
tortillabröden, och ett tunt lager salsa
på den andra hälften.
Tryck ihop ett bröd med salsa med ett bröd med cheesedip
 och hetta upp smör i en stekpanna.
När smöret slutat bubbla, sänk värmen och 
stek de dubbla bröden på båda sidor tills de får lite 
bubblig yta och färg.
Ta upp och dela i fyrkanter.
Servera ljumna till soppan!




Följ mej via Bloglovin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar