22 november 2013

Apelsindoftande kladdkaka med saffran och vit choklad






"Den saffranstid nu kommer..."

Överallt i alla mattidningar och på alla bloggar kryllar det just nu 
av recept med saffran.
Baka med saffran, laga mat med saffran.
Saffran är ju så satans gott - och eftersom vi i princip bara äter det runt jul,
så gäller det att passa på.

Här kommer således mitt första saffransrecept.

En mäktig, söt, lite knaprig och seg kladdkaka packad med vit choklad och
som smakar och doftar av apelsin och saffran.
Enjoy!





Apelsindoftande kladdkaka med saffran och vit choklad

3 ägg
2,5 dl socker
200 g smör
200g vit choklad
1 msk Grand Marnier (kan hoppas över)
1 apelsin, rivet skal (zest) 
0,5g saffran (1 pkt)
2,5 dl vetemjöl

Smör och kokos till formen

Smält smöret i en kastrull. 
Sänk värmen till lägsta och smält den vita chokladen direkt i smöret.
Bryter du chokladen i mindre bitar går det snabbare och lättare!
Nu kan du röra ner saffranen,
fortsätt röra under tiden chokladen smälter så det inte bränner i botten.

Rör samman ägg och socker i en bunke.
Blanda ner smörblandningen apelsinzest, cointreau och vetemjöl.
Rör samman (vispa inte).

Smöra och och använd kokos till att bröa en form med löstagbar kant.

Grädda ca 25 minuter på 160 grader.
Kakan kommer vara sådär riktigt härligt kladdig och lite knaprig och seg
i botten och kanterna.

Mums!

Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar