20 oktober 2013

Saftig Äpplekaka






Det här behöver du:

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
150g smör
Rivet skal och saft från en citron
2 äpplen
Rörsocker
Kanel

Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
Tillsätt smör, pressad citron och rivet citronskal.
Rör till sist ner mjölken.

Skala och skiva äpplena tunt.
Häll upp smeten i en smord och bröad form och
dekorera med äppleskivor.
Strö över kanel och rörsocker.

Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 35-40 minuter tills
kakan fått fin färg.
Känn efter med en sticka att den är torr.



Nya fina ljuslyktor från Åhléns.
Perfekta på matbordet!



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar