3 oktober 2013

Quornfärsbullar med thaismak


 Minst lika gott som köttbullar av vanlig färs
är det vegetariska alternativet med quorn!

Quornfärs kan vara lite trixigt att jobba med, men mixar man färsen slät blir det mycket lättare.
Tillsätt lite vetemjöl i färsen om det är svårt att få bullarna att hålla ihop.

Såhär gör du:
400 g quornfärs
2 ägg
1 +1 msk röd currypasta
1 + 1 tsk ingefära
1/2  röd chilipeppar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 små bitar inlagt citrongräs (Lemon Grass - Santa Maria har på butk)
1 burk kokosgrädde, 400 ml 
1 tsk ketjap manis
1 nypa salt
smör att steka i

Börja med att finhacka lök, vitlök, chili och den ena biten citrongräs riktigt fint.
Blanda ihop färsen med ägg, 1 msk röd currypasta,
1 tsk ingefära, lök, vitlök, citrongräs och chili.
Fram med mixern eller stavmixern och mixa färsen till en slät smet.
Låt smeten stå och vila ungefär 10 minuter.
Rulla små köttbullar och stek dem så bullarna får lite stekyta i smör.
Tänk på att vara försiktig när du vänder eftersom quorn kan ha en tendens
att falla isär, men tar man dem en och en och ser till att de får lite stekyta runtom
så brukar det gå bra.


Tillsätt kokosgrädde, currypasta, ingefära, finhackat citrongräs och ketjap manis i stekpannan.
Låt stå och puttra ungefär 5-10 minuter på låg värme.
Smaka av med en nypa salt och tillsätt mer
currypasta om du vill ha ordentligt med sting i såsen.
Servera med jasminris.



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar