30 oktober 2013

Pestobakad fiskgratäng


Köpte hem en burk av Arlas nya färskost för mat.
Efter en stunds funderande på vad jag skulle hitta på med den
 blev det till slut en fiskgratäng med torsk och kallrökt lax.
Passade perfekt med den milda pestosmaken!




Det här behöver du:

2 pkt torskfilé på 400g
100g kallrökt lax
1 burk arla färskost för mat ruccola/pesto
1 burk creme fraiche
50g pinjenötter
1 kg potatis
1 ägg
0,5 dl mjölk
25g smör
flingsalt
citronpeppar
vitpeppar


Tina torskfiléerna och fördela ut dem i en ugnsfast form.
Krydda med citronpeppar och flingsalt.
Värm ugnen till 150 grader och ställ in fisken ungefär 10 minuter.
Häll av eventuell vätska.

Passa på när fisken står i ugnen att skala och koka potatisen.
Dela i små bitar så kokar den snabbt.




Blanda färskost och creme fraiche och bred över fisken.
Hetta upp en stekpanna, strimla laxen och stek den
tills den får fin färg och nästan blir lite knaprig.
Häll laxen över oströran.
Rosta pinjenötterna i samma panna och
strö ut dem över gratängen.

Vispa ihop den kokta potatisen med ägg, smör och mjölk 
till ett ganska fast potatismos.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Klicka ut moset runtom fisken i formen.
Höj ugnen till 225 grader och gratinera i ungefär 10-15
minuter tills moset fått färg.


Till efterrätt provade vi nya Magnumglassen -
Hazelnut & Chocolate.
Mild hasselnötssmak och ripplad choklad.
Gillades till och med av yngsta som normalt
sett inte är någon chokladglassälskare!










Följ mej via Bloglovin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar