15 oktober 2013

Mustig Minestronesoppa


En god, värmande soppa bjuder vi på idag!
Passar extra bra när det är riktigt ruskigt ute.


Servera soppan med ett gott bröd. Härlig höstmat!



Gör såhär:
6 portioner
'

2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad salvia
1 tsk socker
1 burk krossade tomater
1 burk körsbärstomater
2 potatisar
2 morötter
10 dl grönsaksbuljong
1 dl gröna ärtor
2 dl pasta (makaroner, stjärnor eller fjärilar t ex)
100 g spenat
1 dl gröna ärtor
flingsalt
svartpeppar



Hetta upp oljan i en kastrull och låt löken mjukna
utan att få färg.
Pressa ner vitlök och tillsätt hackad chili, salvia, balsamvinäger,
socker, tomater och buljong.
Låt soppan koka upp och småputtra i ungefär 10 minuter.
Skala och dela potatis och morötter i små kuber
och lägg ner dem i soppan tillsammans med pastan.
Småputtra i ungefär 10 minuter till,
tills rotfrukterna känns genomkokta.
Blanda ner ärtor och spenat och 
låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt och peppar.




Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar