24 oktober 2013

Krämig paprikagryta med kyckling


Supergod kycklinggryta med grillad paprika och kapris.
Servera med favoritpastan och en god sallad!




Det här behöver du:

5-600g kycklingfilé
1 msk smör + 1 msk olja att steka i
200g grillad paprika på burk
2 msk kapris
2,5 dl matlagningsgrädde
200g krossade tomater (ungefär)
2 msk balsamvinäger
1 tsk soja
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
örtsalt
svartpeppar

Dela kycklingfiléerna i små kuber.
Strimla paprikan.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn
kycklingbitarna runtom.
Lägg över dem i en uppvärmd gryta.

Tillsätt den strimlade paprikan och krydda med
soja, balsamvinäger och paprikapulver.
Pressa över vitlöken och lägg i kaprisen.
Rör runt så allt blandas ordentligt.

Späd med grädde och krossade tomater och
smaka av med örtsalt och peppar.
Låt småputtra några minuter så allt blir genomvarmt.

Servera med din favoritpasta och
en god sallad, t ex med valnötter, gorgonzola och balsamicodressing
recept här.




Imorgon bär det av på en liten helgtripp med 
goda vänner!
Ska bli så mysigt!


Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar