9 oktober 2013

Köttbullar med gräddig dijonsås


Vet inte hur det är hemma hos andra,
men hos oss funkar köttbullar alltid!

Köttbullar i gräddsås med kokt potatis, rårörda lingon, inlagd gurka och grönsaker


Till köttbullarna:
500 g nötfärs
1 ägg
1 msk ströbröd
1 msk kalvfond
2 msk grädde
1 msk dijonsenap
2-3 krm svartpeppar
1 nypa salt

Till såsen:
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk grönsaksbuljong
1-2 tsk soja
2 tsk dijonsenap, rågade
salt
peppar


Börja med att blanda ihop kalvfond, dijonsenap, grädde, 
ägg, peppar och ströbröd i en bunke. 
Låt stå och svälla i ungefär 10 minuter.
Salta och lägg ner färsen.
Knåda runt lite så färsen blir slät och ordentligt blandad.
Rulla små runda köttbullar och stek dem i smör.
Blöt händerna så blir det lättare att rulla.

När köttbullarna är färdigstekta ta upp och lägg dem i en skål, 
häll ner grädde och övriga ingredienser direkt i stekpannnan.
Vispa ur pannan ordentligt så allt blandas väl.
Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt bli riktigt genomvarmt.
Smaka av!

Godast med kokt eller pressad potatis eller kanske hemgjort potatismos!





Nu dags för golf- och cheerleadingträning!




Följ mej via Bloglovin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar