30 oktober 2013

Het kycklinglasagne

'


Godmorgon alla!

Gårdagens middag blev en kryddig kycklinglasagne.
Massor med smaker, kycklingfärs och färdig Kelda ostsås.
Superenkelt och supergott!


Det här behöver du:

500g kycklingfärs
1 pkt färska lasagneplattor, 200 g
1 msk margarin/smör
1 pkt Kelda ostsås
1-2 dl riven smakrik ost
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk ketjap manis
2 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
2 msk ketchup
1 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
salt


Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs.
Smula sönder färsen ordentligt med hjälp av en gaffel.

Krydda med paprikapulver, ketjap manis, sambal oelek,
mango chutney och ketchup.
Salta och peppra.
Det ska vara ordentligt med smak i färsen!






Täck botten på en ugnsfast form med ungefär en tredjedel av ostsåsen.
Lägg på lasagneplattor.
Häll över hälften av kycklingfärsen, täck med nya lasagneplattor
och fortsätt varva plattor, ostsås och färs.
Avsluta med ett lager ostsås, toppa med riven ost.

Ställ in lasagnen i nedre delen av ugnen och grädda
ungefär 20 minuter tills den fått fin färg.

Servera med ett gott bröd och sallad.




Följ mej via Bloglovin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar