22 oktober 2013

Chili con carne


Chili med en klick guacamole


Visst kan man, om man vill och orkar, göra en chili genom att
själv blötlägga och koka bönor, men eftersom jag
gillar när det går snabbt och enkelt använder jag vita bönor i 
tomatsås på burk. Heinz, inga andra!
Funkar kanon att göra med quornfärs istället för
ett vegetariskt alternativ!'
Jag brukar göra en gryta av varje!


Det här behöver du
500 g nötfärs
1 msk olja att steka i
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk soja
1 msk tomatpuré
2 burkar Heinz vita bönor i tomatsås
1 burk vatten
1 liten burk majs
1 msk chilipulver
1 tsk chilipeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
2 krm cayennepeppar
salt
svartpeppar

Börja med att hetta upp oljan i en gryta.
Hacka lök och vitlök och fräs dem i oljan.
Smula ner färsen och låt den bli genomstekt.
Krydda med chilipulver, chilipeppar, paprikapulver, 
cayennepeppar och sambal oelek.
I med soja och tomatpuré och rör runt ordentligt.
Blanda ner burkarna med vita bönor 
och späd med vatten.
Låt stå och puttra ungefär 5-10 minuter.
Nu är det dags att hälla i den avrunna majsen och
smaka av med salt och peppar.
Kanske behövs det lite extra chilipulver och
chilipeppar för att få ordentlig fart på smakerna.
Låt allt bli ordentligt genomvarmt.



Servera t ex med guacamole, recept här, en sallad och ett gott bröd!



Följ mej via Bloglovin


2 kommentarer:

  1. Hej Kicki! Måste göra den gryta ser supergott ut. Är det två heinz burkar som du använder? Är det 400 g. Hoppas att du kan svara på denna fråga. Tack

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ursäkta sent svar!!! Ja, det är två burkar Heinz vita bönor som jag använt. Jag ska genast ändra i receptet (går lite fort ibland) - tack!

    SvaraRadera