19 oktober 2013

Äppletider



Dignande äppelträd


Oj vad mycket äpplen vi plockade på landet i helgen!
Svårt att veta vad man ska göra med allt...
Både vi och grannarna fick välfyllda kassar och då har vi ändå bara 2 träd!





Idag har jag iallafall lyckats få till både en superenkel
äppelkräm och några äppelkakor 
(alltid bra att ha lite hembakat i frysen).


Äppelkräm

10 äpplen
8 + 1 dl vatten
1 dl strösocker, knappt
5 tsk potatismjöl

Skala och skär äpplen i mindre bitar
Lägg dem tillsammans med 8 dl vatten
och sockret i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka tills
äpplena känns mjuka.

Ta kastrullen från plattan.
Fram med stavmixern och kör krämen slät.
Rör samman potatismjöl och 1 dl vatten.
Blanda ner i krämen.
Ställ tillbaka på plattan och låt allt koka upp
under omrörning så krämen tjocknar.

Häll upp i en skål och låt svalna.



Följ mej via Bloglovin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar