6 september 2013

Teriyakibiff i salladswrap



Ikväll lär det bli lugnt och tyst här hemma eftersom alla helt plötslig ska dra iväg åt olika håll.
Förut var det var fredagsmys och somna i soffan, nu är det mest
"Sticker nu, kanske sover borta inatt..."

Eeeeh, jaha.... ?!
Där hängde jag inte med riktigt, kan vi ta och bromsa lite nu kanske?
Vissa dagar är det svårt att vänja sig vid hur fort det går, och vilken
kort tid man har sina små till låns...


Lättlagat, vackert och vansinnigt gott alternativ till de vanliga fredagstacosen:

Teriyakibiff i salladswrap



Det här behöver du:
600 g tunnstrimlad lövbiff
olja
1 flaska teriyakisås
1 vitlöksklyfta
salt 
svartpeppar
3 msk sesamfrön
1 isbergssalladshuvud
4 morötter
några droppar sesamolja
4 port kokt ris


Stek lövbiffen hastigt på hög värme i en msk olja.
Pressa i vitlöken, salta och peppra.
Häll över teriyakisåsen och låt allt bli varmt.
Strö över sesamfrön.

Skölj och skala av stora blad av salladshuvudet.

Skala och grovriv morötterna.
Droppa över sesamolja och rör ihop.

Ät köttet tillsammans med ris och morötter ihoprullat i ett salladsblad som en wrap.





Trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar