2 september 2013

Panerad fläskfilé med enkel sötsur sås



Godkväll!

Ojojoj, idag bara rusade tiden iväg.
Jag har suttit hela dagen med ett inredningsprojekt som jag fått i uppdrag.
Så kul, men MYCKET
att tänka på!

Dagens middagstips är en riktig gammal klassiker -
Fläskfilé med sötsur sås:

Det här behöver du:

500 g fläskfilé
5 msk vetemjöl
1/2 tsk mald ingefära
1/2 tsk salt 
1/2 tsk peppar
olja
1 liten påse wokgrönsaker
1 liten burk ananas i bitar
kinesisk soja

Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor.
Blanda vetemjöl och kryddor på ett fat och vänd i köttbitarna så de blir täckta.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet tills det blir fint brynt runtom.
Ta ur köttet ur pannan och woka grönsakerna hastigt på hög värme.
Lägg i ananasbitarna mot slutet, spara saften.
Droppa över lite soja.

Servera kött och grönsaker upplagda på ett fint fat med basmatiris och 


Sötsur sås:

3 1/2 dl vatten
ananassaft från en liten burk
1 dl strösocker
1 msk honung
1/2 tsk salt
2 tsk tomatpuré
3 msk ketchup
2 msk ättika 12%
2 msk maizena redning

Koka upp vatten och ananassaft. 
Rör ner socker och övriga ingredienser och strö i maizenan.
Koka upp och låt småputtra tills såsen tjocknat något.


Denna såsen äter mina ungdomar med sked!




Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar