11 september 2013

Medelhavspasta med kyckling




Här har eftermiddagen tillbringats med hämtning och lämning av barn på olika aktiviteter,
läxläsning och att fylla i alla papper som ungarna kommer hem med 
(varför måste man fylla i EXAKT SAMMA SAKER varje termin för varje barn -
borde det inte
räcka om man meddelade om det blir någon FÖRÄNDRING eller om man byter skola/aktivitet?
- kan man kanske tycka och så tycker jag...)

Nu blir det snart Idol (kan inte låta bli att titta fast det nästan är lite plågsamt ibland)!
Tur i alla fall att det finns skämskuddar att gömma sitt
rodnande ansikte bakom när man sitter där i soffan.
Eller är det bara jag?
(Jag kanske har en ovanligt hög skämsfaktor...)

Kanske det börjar bli dax att tända några ljus också?
Vi får se!

Dagens middag:

Pasta med kyckling, soltorkade tomater och oliver




Färsk bandpasta - tagliatelle eller pappardelle 
(jag hade pappardelle med smak av vitlök/persilja)
Det brukar räcka med ett paket på 250 gram för fyra men är man riktigt hungrig kanske man bör ta två

400 g kycklingfilé
olja
1 msk riktigt god balsamvinäger
1 burk extra fin creme fraiche med smak av soltorkade tomater och feta
ca 1/2 dl av pastavattnet
strimlade soltorkade tomater, så mycket man vill
en näve svarta oliver
salt 
svartpeppar

Parmesanost att riva


Koka pastan och spara en del av pastavattnet.

Strimla kycklingfiléerna och bryn dem tills de får färg i en stekpanna.
Häll  balsamvinägern i stekpannan och låt den fräsa med.
Späd med creme fraiche och pastavatten.
Lägg nu  i de soltorkade tomaterna och oliverna,
salta och peppra.

Blanda den färdiga såsen med den kokta pastan.

Låt var och en få riva rikligt med parmesanost över sin portion!



Trevlig kväll!


Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar