18 september 2013

Matig laxsoppa med saffran, tomat och risoni



Mild, smakrik fisksoppa som blir extra matig med risoni.




Det här behöver du:

4 laxfiléer ca 400 g
1 burk creme fraiche med smak av saffran och tomat
6 dl vatten
3 msk fiskfond
1/2 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
2 dl risoni
1/2 ask körsbärstomater
svartpeppar
salt

Koka upp vatten och häll i risonin. Låt koka ca 10 minuter.
Dela laxfiléerna i kuber.
Vispa ihop creme fraiche, vatten, vin och fiskfond i en gryta.
Koka upp och lägg i fisken.
Låt småputtra ca 5-10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är.

Halvera tomaterna och häll av risonin.
Blanda ner tomater och risoni i fisksoppan och låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Ät med ett gott bröd och kanske en klick aioli!





Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar