22 september 2013

Engelsk lyxfrukost med scones och lemoncream


Godmorgon!
Det här, mina vänner, kan få vilken ruggig, regnig söndagsförmiddag som helst att kännas solig.
Te och scones med en mild citronkräm.
Tänd några ljus, plocka fram söndagstidningen och bara njut.

(Funkar lika bra till Afternoon tea.)


Lyxscones (6 st)

6 dl vetemjöl
1/2 tsk flingsalt 
3 tsk socker
3 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tärna ner smöret och häll i grädde/mjölk och bearbeta degen
 i en köksmaskin eller med en visp med degkrokar.
Degen ska bara gå ihop och kommer vara lite kladdig.

Ta upp och dela degen i 6 delar.
Rulla bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Pensla varje bulle med lite mjölk.
Grädda gyllene i ca 12-15 minuter.


Lemon cream

2 rågade matskedar lemon curd
100 g mascarpone

Rör samman och servera till ljumma scones.
Toppa gärna med några hallon!





Följ mej via Bloglovin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar