27 augusti 2013

The BoathouseFörsta restaurangtipset i New York måste bli The Boathouse i Central Park.


Passa på att ta en brejk och promenera runt en stund i denna stora vackra park, där vartenda träd är planterat.
Överallt finns små stigar, sjöar, lekplatser, gräsmattor, fontäner, ett litet zoo som är känt från den tecknade filmen Madagaskar (även om det inte finns vare sig några zebror, giraffer eller lejon där vilket vi hörde att några barn besviket konstaterade) och till och med en pool på sommaren som man kan bada i som blir en isrink på vintern där man kan åka skridskor.
Nu orkade inte vi släpa med oss badkläder eftersom vi hade takpool på vårt hotell men det kan säkert vara kul att bada mitt i NYC.

I Central Park finns flera restauranger men vi hade bokat bord i förväg på The Boathouse, som är känd från massa olika filmer och TV-serier, bland annat Sex and the City.
Vi hade turen att få ett bord "on the Water",  vilket var riktigt skönt då detta var en av de absolut varmaste dagarna och det faktiskt fläktade lite från sjön.
Visst är detta säkert värsta turistfällan men maten var supergod, vi provade bl a marulk, hummerrulle och kyckling med en senapskryddad potatisgratäng.
Servicen var snabb och trevlig och det är en riktigt fin miljö.
Här får man faktiskt vad man betalar för.
(Även fast förväntningarna var skyhöga måste jag säga att vi alla blev nöjda med besöket).
Tips! Det finns även en barnmeny med gigantiska portioner för bara
 ca 10 dollar som alla serverades med färsk frukt.

Vill man inte äta i restaurangen kan man ta något att dricka i baren på den fina terrassen vid sjön,
eller en fika i caféet på baksidan mot parken.
Kyckling och potatisgratäng

Marulk


Passa på att hyra en roddbåt en timme efter maten och ro runt en stundi den vackra sjön!
Kön var lång men efter knappt en kvart hade vi en båt. Eftersom man bara får vara fyra i båtarna valde maken att stanna på land och ta en paus i skuggan istället.
Även om ingen av oss är någon vidare roddare så tog vi oss i alla fall runt ett varv utan att varken välta eller krocka (även om det var bra nära ett par gånger). Några stenar låg risigt till vid ett tillfälle när vi (läs: jag) skulle väja undan (läs: jag igen - jag vet jag suger på att ro) för en annan båt. 
Kul var det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar