25 augusti 2013

Halstrad tonfisk med kokosris och wasabikräm


Halstrad tonfisk är en riktig favorit.
Även dom som normalt sett inte är så förtjusta i fisk brukar gilla detta:



Det här behöver du till ca 4 portioner:

4 tonfiskfiléer ca 150 g styck
Santa Maria wasabi & sesame-krydda
Inlagd ingefära på burk med lag
1 påse Findus wokgrönsaker Spicy Zanju (eller några andra goda wokgrönsaker)
1/2 burk kokosmjölk (ca 2,5 dl)
2,5 dl vatten
3 dl jasminris
Soja
Sesamolja

Wasabikräm:
1 burk creme fraiche
3 msk majonnäs
1/2 msk wasabi (eller ännu mer om man gillar spicy, bara att prova sig fram)


Gör så här:
Krydda tonfisken runt om med wasabi&sesame-kryddan. 
Klappa in kryddorna i köttet.
Koka riset i kokosmjölken och woka grönsakerna på hög värme.
När grönsakerna är klara och riset står och puttrar,
halstra tonfisken snabbt, så att den fortfarande är rosa inuti, på grillen eller i en stekpanna.
Skär tonfisken i centimetertjocka skivor och placera på ett fint fat.
Droppa över lite god soja, sesamolja (går att hoppa över vid ev allergi) och lite ingefärslag.
Lägg upp ris och grönsaker i skålar.

Servera med wasabikräm(blanda creme fraiche med majonnäs och wasabi i en skål), inlagd ingefära
och extra soja och klickar av wasabi till den som vill ha.
Ät gärna i skål med pinnar!

Det här är fantastiskt gott!
Prova!






Följ mej via Bloglovin